Δημόσια Διοίκηση

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα αν αυτό το άρθρο ξεκινούσε με το ρητό του Κομφούκιου: Μελετήστε το παρόν, πριν σχεδιάσετε το μέλλον. Η φράση αυτή μπορεί να αποβεί πλήρως αντιπροσωπευτική για την ελληνική πραγματικότητα και τη γραφειοκρατία της, που καλά κρατεί ανεξαρτήτως εποχής, κοινωνικών, πολιτισμικών και οικονομικών αναγκών.

eGovernment

Ένας από τους 15 βασικούς άξονες των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Next Generation E.U.” για τη χώρα μας (συνολικού ύψους 72 δισ.), είναι «η συνέχιση και μεγέθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης». Μαζί με την επένδυση στην εκπαίδευση και τη γνώση αποτελεί η δημόσια διοίκηση κομβικό «άυλο» αναπτυξιακό βαγόνι στο συρμό της προόδου της χώρας.

Με μια έξυπνη επικοινωνιακή στρατηγική η Κυβέρνηση Μητσοτάκη -η αλήθεια είναι, με όρους ηγεμονίας στα ΜΜΕ- προωθεί μια ατζέντα όπου η μεταρρύθμιση που ονομάζει Επιτελικό Κράτος, φαντάζει ως η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξει μάλιστα τη λειτουργία του Κράτους, ολόκληρης, δηλαδή, της Δημόσιας Διοίκησης.

google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.