Pin It

Φίλες, φίλοι
Απευθύνουμε αυτήν την επιστολή προς εσάς, επειδή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα πρωτοβουλία που ξεκινάμε στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πού βρισκόμαστε ;

Βιώνουμε μια πολύ δυσχερή συγκυρία, γεμάτη από μεγάλες προκλήσεις στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Αυτές οι προκλήσεις κατά την εκτίμησή μας είτε αγνοούνται από τα πολιτικά κόμματα σήμερα είτε παραμερίζονται και παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Η οικονομική κατάσταση της χώρας επί τουλάχιστον μια δεκαετία αντιμετωπίστηκε με απύθμενη ανευθυνότητα ή με δειλά βήματα που απέβλεπαν grey peopleστην άγρα ψήφων και όχι στην υπέρβαση της μεγάλης κρίσης. Η δημόσια διοίκηση παρά τις προσπάθειες του τελευταίου χρόνου καρκινοβατεί και παραμένει εντελώς δυσκίνητη και αντιπαραγωγική. Η εκπαίδευση έχει καταστεί πεδίο εφαρμογής ιδεολογικών εμμονών και απρογραμμάτιστων κινήσεων που γεννούν αντιδράσεις και όχι αποτελέσματα.
Όλες αυτές οι μείζονος σημασίας προτεραιότητες για τη χώρα παραμένουν εκτός ουσιαστικής μελέτης και προγραμματισμού. Αυτή η αδυναμία δεν είναι άσχετη με την κρίση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας που χαρακτηρίζει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Προσωπικές και ιδιοτελείς πολιτικές, μικροκομματικές σκοπιμότητες βραχύβιας στόχευσης και με ενδείξεις ακόμα και αμφισβητούμενης εντιμότητας έχουν απογοητεύσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τον έχουν οδηγήσει στην αδιαφορία για τα δημόσια πράγματα. Σε αυτήν την αποχή έχει συμβάλει σημαντικά και η άγονη και στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Για όλους αυτούς τους λόγους επιβάλλεται να αλλάξει το κυρίαρχο σήμερα παράδειγμα της πολιτικής μας εκπροσώπησης, χρειάζεται να προταθεί ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις επιταγές της εποχής, στα προβλήματα της χώρας.

Τι σκοπεύουμε ;

Σε αυτήν την πρόκληση επιχειρούμε να απαντήσουμε εμείς.

Είμαστε πολίτες με διαφορετικές διαδρομές και διαφορετικές εμπειρίες, με διαφορετικές καταγωγές. Προερχόμαστε από την αγορά εργασίας, από την παραγωγή, την εκπαίδευση και τον τριτογενή τομέα. Ωστόσο συμμεριζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες. Μας συνέδεσαν οι κοινές αντιλήψεις και αρχές που μέσα από έναν πολύμηνο διάλογο καταλήξαμεp sector small να έχουμε. Μας καθιστούν αισιόδοξους τόσο η ανιδιοτελής πρόθεση να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας όσο και η αποστασιοποίησή μας από δογματικές και άκαμπτες θέσεις που κατά το παρελθόν την ταλάνισαν. Το πολιτικό πλαίσιο που μας εκφράζει ως κίνηση οριοθετείται από τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, από την αγάπη προς την πατρίδα με έναν νέο πατριωτισμό, χωρίς πάθη ή ενοχές και από την αταλάντευτη πίστη μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, πορεία που πιστεύουμε πως είναι η μοναδική ελπιδοφόρα στρατηγική για τον τόπο μας. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στον δημόσιο διάλογο αυτές τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας χωρίς καμιά ιδιοτέλεια, Χωρίς δίψα για ατομική προβολή, χωρίς επιδίωξη να κολακέψουμε ή να γίνουμε αρεστοί. Αντιθέτως, δεν μας διακατέχει κανένας φόβος να προβάλλουμε θέσεις ωφέλιμες για τον τόπο, έστω κι αν στη δεδομένη συγκυρία μπορεί να φαίνονται αντιδημοφιλείς, μια και πιστεύουμε πως η πρόταξη και η υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος τελικά ωφελεί πάντα αυτόν που το υπηρετεί.

Τι κάνουμε ;

emeis 1 underΜε αυτό το πνεύμα και ύστερα από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στον σχηματισμό της πολιτικής κίνησης εΜεις που ήδη εργάζεται για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις αγωνίες και προσδοκίες. Ενός φορέα που θα καταθέσει στον δημόσιο διάλογο μια νέα πολιτική πρόταση θεμελιωμένη στις κοινές μας πεποιθήσεις, στις κοινές μας αγωνίες και πρωτίστως στις ανάγκες της χώρας. Ο οδικός χάρτης που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα προς τη δημιουργία του πολιτικού φορέα χαρακτηρίζεται από έλλειψη βιασύνης, πολλή περίσκεψη και εκτενή και διεξοδικό διάλογο. Γιατί στόχος μας δεν είναι να παρουσιάσουμε απλώς ένα ακόμη κόμμα, αλλά νέες προτάσεις και γόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.

τι σας προτείνουμε ;

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον σε όλα αυτά, θα χαιρόμασταν να συνδράμετε στην προσπάθειά μας με όποιους τρόπους εσείς επιλέξετε από τους παρακάτω :

  • Ακολουθήστε μας στο blog https://social-lib.gr και στην σελίδα social-lib του facebook. Οι διαδικτυακοί αυτοί τόποι δεν είναι κομματικοί, αλλά αρθρογραφίας και προβληματισμού πάνω σε επίκαιρα ή διαχρονικά ζητήματα κοινωνικού φιλελευθερισμού. Σχολιάστε ελεύθερα τις αναρτήσεις στην σελίδα, πείτε μας την άποψή σας μέσω του e-mail επικοινωνίας του blog.
  • Στείλτε μας άρθρα ή σχόλια για δημοσίευση στο blog ή την σελίδα. Ενημερωθείτε για την σχετική διαδικασία και τους κανόνες που την διέπουν από την επιλογή «ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ» του blog. Ανεξάρτητα από το εάν το κείμενό σας επιλεγεί για δημοσίευση, όλες οι αποστολές θα τύχουν απαντήσεως.
  • Αν έχετε ιδιαίτερη εμπειρία σε κάποια θέματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά κ.λπ.), και θέλετε να μας βοηθήσετε στην διαμόρφωση των θέσεών μας, ή ακόμα απλά θέλετε να επικοινωνήσουμε για να μάθετε περισσότερα για εμάς, ενημερώστε μας σχετικά στο e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Γραφείο Πολιτικού Διαλόγου της εΜεις

Ανδρέας Κοσμάτος, μαθηματικός, Πάτρα
Σταύρος Μ. Θεοδωράκης, πολιτικός μηχανικός, Αθήνα
Θανάσης Σταθόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός, Αθήνα
Παντελής Αβραμίδης, ΕΛΙΞΗ ΑΕ, Αθήνα
Αντώνης Μιχαηλίδης, φιλόλογος-ιστορικός, Αθήνα
Νικόλας Φουρναράκης, επιχειρηματίας, Χανιά
Νίκος Κουτρέτσης, σύμβουλος πληροφορικής και οργάνωσης, Αθήνα

 


Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.