Ο Στράτος Τζίτζης είναι από τη Βέροια. Σπούδασε Πολιτική Οικονομία στην ΑΣΟΕΕ και Σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, στην Αθήνα, όπου, έως το 2001, γύρισε 3 ταινίες μικρού μήκους, μία τηλεταινία (“Κεραίες”) και 2 ταινίες μεγάλου μήκους, («Η Αγάπη είναι Ελέφαντας», «Σώσε με»).
Ενδιάμεσα, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα για να εμβαθύνει τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, από όπου προέκυψε το πρώτο του σύγγραμμα «Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες για την Ερμηνεία της Πραγματικότητας» 1992-3.
Το 2004 μετοίκισε στο Βερολίνο, έκανε οικογένεια και επανήλθε στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, γράφοντας τις «Υποθέσεις Γενικής Θεωρίας» 2004-5.
Επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα το 2010 για την τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους «45m2». Στην Αθήνα ανέβασε, επίσης, στο θέατρο Olvio, στη σεζόν 2012-13, το πρώτο θεατρικό του έργο «Καύση», το οποίο γύρισε αργότερα σε ταινία, το καλοκαίρι του 2015.
Η βάση του παρέμεινε το Βερολίνο, όπου μεταξύ 2016-18 έκανε την πέμπτη του μεγάλου μήκους, στα αγγλικά, με τίτλο “Night Out”, και μια μικρού μήκους, στα γερμανικά, το 2019, με τίτλο “Sprich nicht mit Fremden” (Μη μιλάς σε ξένους).
Ένα τρίτο κύμα φιλοσοφικών αναζητήσεων του στο διάστημα 2017-18 απέδωσε δύο ακόμη συγγράμματα: “Να περνάμε καλά”, “Για μια θεωρία της συν-πλήρωσης”.
Είναι τοποθετημένος πολιτικά στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και συμμετέχει στις προσπάθειες συγκρότησής του σε κόμμα, στην Ελλάδα.

Έγραψαν Πρόσφατα

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.