Pin It
Από τον Ιανουάριο και μετά έχει ξεκινήσει στη χώρα μας μια προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο παλιόφιλος ο Κιμ ο Γιονγκ ο Ουν (περαστικά του). Σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας των ΜΜΕ αλλά και πολλών παπαγαλακίων των σόσιαλ μίντια στην περιοχή μας μαίνεται ένας ανελέητος ελληνοτουρκικός πόλεμος. Η αλλόκοτη αυτή, χωρίς νεκρούς, πολεμική σύρραξη εξελίσσεται σε διαφορετικές φάσεις, σε ξηρά και θάλασσα. Οι μάχες είναι πολλές και συνεχόμενες και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Η Ελλάδα μας με ηγέτη τον Υπέροχο, Υπέρκομψο, Υπερφιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη κονιορτοποιεί συνεχώς τους “μεμέτηδες” του Ερντογάν. 
Πρώτα, η τουρκική “εισβολή” στον Έβρο από τα στίφη εκατομμυρίων Τούρκων στρατιωτών (βασικά επρόκειτο για κάποιες εκατοντάδες ρακένδυτους πρόσφυγες/ μετανάστες) αποκρούστηκε από τον ετοιμοπόλεμο στρατό μας (βασικά από τα ΜΑΤ). Τα τηλερεπορτάζ για τις γιαγιάδες που έπλεκαν σοσόνια για τα φανταράκια μας και για τους τουρκαλάδες που φορούσαν περούκες για να μοιάζουν με νεαρές αραβίδες είναι ήδη υποψήφια για το βραβείο Πούλιτζερ. Το μόνο που δε μάθαμε είναι αν πάτησε τελικά θρακιώτικο έδαφος ο στρατηγός Γλεντζές, ο φόβος και ο τρόμος των …Τούρκοι.
Εν συνεχεία, το άτυχο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis είχε το θράσος να πλησιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τι το 'θελε; Την πρώτη φορά, όταν αποχώρησε σχετικά αμέσως, μάθαμε πως οι Τούρκοι έπλασαν μπάμιες επειδή γνώριζαν πως η ελληνική πλευρά (καθοδηγούμενη από τον Super Kyriakos) θα τους βύθιζε με την πρώτη ευκαιρία. Την δεύτερη, που το τουρκοκάραβο ξαναμπήκε και δεν έλεγε να φύγει, τα μπλε φερέφωνα, ορμώμενα από ένα ατύχημα λόγω κακών χειρισμών του Τούρκου καπετάνιου, τόνισαν πως στην πραγματικότητα διεξήχθη κανονικότατη ναυμαχία και οι Τούρκοι κατατροπώθηκαν με το καράβι τους να μετατρέπεται σε παλιοσίδερα.
Τέλος, σήμερα κιόλας, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε θριαμβευτικά στη Βουλή πως η Ελλάδα διπλασιάζει τα μίλια των χωρικών υδάτων της χώρας απολαμβάνοντας ένα standing Ovation από τους βουλευτές του. 
Από την άλλη πλευρά βέβαια. 
Κάτι που είχε ανακοινώσει και ο Νίκος Κοτζιάς πριν μόλις δύο χρόνια. 
Κάτι που η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε, είχε κατακράξει.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Μα η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να πάει σε διάλογο με την Τουρκία. Και, αν θέλετε την άποψή μου, πολύ καλά κάνει. Έλα όμως που ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος σήμερα είναι τέρμα εθνίκι. Πώς θα του χρυσώσεις το χάπι για τις υποχωρήσεις που εκ των πραγμάτων θα κάνεις όταν θα κάτσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον γείτονα; Τη στιγμή μάλιστα που πριν από δυο μόλις χρόνια τον εκπαίδευσες για να είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Βόρεια Μακεδονία που μας κλέβει τον πολιτισμό, την ιστορία, τα κρασιά, τη γλώσσα και τη σφυρίδα;
Μετά λοιπόν από όλους αυτούς τους απανωτούς εθνικούς θριάμβους τα αργυρώνητα ΜΜΕ και τα μπλε payroll στα σόσιαλ μίντια θα καταλήξουν στο βροντερό συμπέρασμα: Ο Γίγαντας Μητσοτάκης ταπείνωσε τον Ερντογάν και τον έσυρε σε διάλογο. Οι Τούρκοι δεν ήθελαν, αλλά εμείς τους αναγκάσαμε στα πεδία των μαζών.
 

google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.