Pin It

Η πολιτική κίνηση εΜεις καταδικάζει τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στα hotspots των νησιών του Αιγαίου και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να κινηθούν αμέσως, για να απoσυμφορηθεί η κατάσταση των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί.

Οι απάνθρωποι καταυλισμοί στα νησιά του Αιγαίου είναι ντροπή για κάθε σύγχρονο κράτος. Για τα μεγάλα κόμματα τα hotspots είναι "εθνική ντροπή" μόνο όταν είναι αντιπολίτευση. Για εμάς εξακολουθούν να είναι εθνική ντροπή, γιατί βλέπουμε ανθρώπους που μόνο ανθρώπινα δεν τους φερόμαστε ως κράτος. Για τους πρώην και νυν κυβερνώντες, οι πρόσφυγες είναι μόνο μια αντιπολιτευτική αντιπαράθεση. Οι κυβερνώντες αντί για δομές φιλοξενίας (έστω υποδομές με κοντέινερ), επέλεξαν να τους στοιβάξουν σε σκηνές και τέντες, χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό.

Χιλιάδες ζωές, γονείς και παιδιά, στις λάσπες και τον χιονιά, "τιμωρούνται" από το ελληνικό κράτος, γιατί ήλθαν πρόσφυγες στη χώρα μας και ζήτησαν βοήθεια. Να μην κλείνουμε τα μάτια. Να μην κάνουμε ότι δεν μας αφορά.
 
Ομάδα Πολιτικής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
18 Ιανουαρίου 2021


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.