Pin It

H Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της προχθές σχολιάζει τον υποβαθμισμένο ρόλο της Ε.Ε. στο διεθνές γίγνεσθαι με ειλικρίνεια . Ας σημειωθεί ότι και άλλα Γερμανικά μέσα επικρίνουν την ακινησία και την απουσία αλληλεγγύης της Ευρώπης στα κράτη της. Και θεωρούν ότι η Γερμανία έχει μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά. Και μην ξεχνάμε τι μας έλεγαν οι πολιτικοί μας 40 χρόνια τώρα για τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας που θα ήταν και της Ευρώπης

«Η Ε.Ε. είναι πολύ αδύναμη για να δώσει απαντήσεις σε επιθέσεις που πλήττουν τις αξίες της και το σύστημα δικαίου της. Έτσι ο χαρακτήρας της δέχεται όλο και μεγαλύτερα πλήγματα, η αξιοπιστία της φθείρεται και η ικανότητά της για πράξεις αποδυναμώνεται.

Πού είναι η αλληλεγγύη της με τους Βρετανούς στις διαμαρτυρίες τους για το Χονγκ Κονγκ; Πού είναι η αλληλεγγύη της με την Ελλάδα στη διένεξη με την Τουρκία; Πού είναι οι ξεκάθαρες κουβέντες στη Ρωσία για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου στο Αφγανιστάν; 1.300 Γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Δεν ενδιαφέρει τη γερμανική κυβέρνηση ότι η Ρωσία πληρώνει χρήματα για να δολοφονηθούν Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι είναι εταίροι μας; Η Ε.Ε. έχει διολισθήσει υπό τη γερμανική καθοδήγηση σε μια αδυναμία που δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι παγιδευμένη, αμήχανη και δεν μπορεί να πράξει».


Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.