Ατομικά και συλλογικά δικαιώματα

Κάτω απ αυτόν τον τίτλο θα βρείτε μια σειρά συνεντεύξεων από ανθρώπους γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς, δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγονται όχι με βάση την επιτυχία τους ή την δουλειά τους  αλλά για την νοοτροπία τους, την δράση τους, το παράδειγμά τους.
Είναι οι άνθρωποι που έχουν ανοιχτό μυαλό, υπηρετούν την παιδεία και τον πολιτισμό, κατανοούν και αποδέχονται πλήρως την διαφορετικότητα,  δεν βιάζονται να κρίνουν και κυρίως να κατακρίνουν.
Είναι οι άνθρωποι που θα μας οδηγήσουν σε μονοπάτια καθαρά με γνώση και τρυφερότητα. Αυτοί που ανακαλύπτουν την ποίηση σ ένα παιδί που γελάει χορτασμένο, σ ένα σιντριβάνι που παιχνιδίζει χαρούμενα, σ ένα χέρι που απλώνεται πρόθυμα. Είναι οι άνθρωποι που εκπέμπουν φως όταν γύρω μας τα πάντα σκοτεινιάζουν.

Δεν έχουν κλείσει τα 40. Δεν είναι παιδιά με κομματικές καταβολές και, ακόμη κι αν εντάσσονται ή δημιουργούν κόμματα, η οπτική τους και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική δεν έχουν σχέση με κομματικούς μηχανισμούς και πρακτικές.

Σπουδάζουν, δουλεύουν, αγαπάνε και κυρίως νοιάζονται και συμμετέχουν στα κοινά. Μέσα στις πολλές ασχολίες τους και με όλα τα βάρη που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες γενιές, παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους και αγωνίζονται για αξιοπρεπή ζωή, για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, για δικαιοσύνη και συμπερίληψη.

Υπερασπίζονται αξίες, δείχνουν τον δρόμο. Ακόμη κι όταν οι παθογένειες του κομματικού και πελατειακού κράτους τους τον κλείνουν.

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.