dionysis gousetis

Σπούδασε μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι.

Δούλεψε στο Πολυτεχνείο σε διάφορες θέσεις, μέχρι τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Υπήρξε CEO στη Διαδημοτική κατασκευαστική εταιρεία ΑΔΕΚ Α.Ε. των Δήμων Ρόδου και Χάλκης η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε τα έργα ανάπλασης της Χάλκης και το Πανεπιστήμιο Δωδεκανήσου.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Απασχόλησης στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς.

Τώρα ασχολείται αυστηρά με ό,τι τον ενδιαφέρει.

Giorgos Verouhis photo

Ο Γιώργος Βερούχης γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του 2ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εργάζεται ως καθηγητής προγραμματισμού σε εφήβους, ενώ παράλληλα είναι υποψήφιος Διδάκτορας στην Επικοινωνία Εγκεφάλου Υπολογιστή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Βραβεύτηκε από τη Huawei στο Huawei’s Talent Summit 2021 που διεξήχθη στο Ελσίνκι για τις ιδέες και το ζήλο του στο πρόγραμμα Seeds for the future 2021.

Συνταξιοδοτηθείς επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης στο ΑΠΘ. Αρχική ειδικότητα μαθηματικός. Εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση, στον χώρο της αναπηρίας και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο. Η ερευνητική και παιδαγωγική του δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε τρεις τομείς: στις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολείο και στη διαχείριση των μεταξύ τους συγκρούσεων, στην ερμηνεία και αντιμετώπιση των δυσκολιών στη σχολική μάθηση και στην εκπαίδευση των μαθητών με νοητική ανεπάρκεια.

VL0A8702Ο Σεραφείμ Μπαχράς γεννήθηκε το 1995 στην Πάτρα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών από όπου και αποφοίτησε το 2019, συνεχίζοντας τις σπουδές του ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft, στην Ολλανδία όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Είναι πολιτικά ανήσυχος από τα σχολικά του χρόνια, ενώ από τον Απρίλιο του 2021 είναι μέλος του Volt Europa και του Volt Ελλάδας.

Ο Στράτος Τζίτζης είναι από τη Βέροια. Σπούδασε Πολιτική Οικονομία στην ΑΣΟΕΕ και Σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, στην Αθήνα, όπου, έως το 2001, γύρισε 3 ταινίες μικρού μήκους, μία τηλεταινία (“Κεραίες”) και 2 ταινίες μεγάλου μήκους, («Η Αγάπη είναι Ελέφαντας», «Σώσε με»).
Ενδιάμεσα, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα για να εμβαθύνει τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, από όπου προέκυψε το πρώτο του σύγγραμμα «Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες για την Ερμηνεία της Πραγματικότητας» 1992-3.
Το 2004 μετοίκισε στο Βερολίνο, έκανε οικογένεια και επανήλθε στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, γράφοντας τις «Υποθέσεις Γενικής Θεωρίας» 2004-5.
Επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα το 2010 για την τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους «45m2». Στην Αθήνα ανέβασε, επίσης, στο θέατρο Olvio, στη σεζόν 2012-13, το πρώτο θεατρικό του έργο «Καύση», το οποίο γύρισε αργότερα σε ταινία, το καλοκαίρι του 2015.
Η βάση του παρέμεινε το Βερολίνο, όπου μεταξύ 2016-18 έκανε την πέμπτη του μεγάλου μήκους, στα αγγλικά, με τίτλο “Night Out”, και μια μικρού μήκους, στα γερμανικά, το 2019, με τίτλο “Sprich nicht mit Fremden” (Μη μιλάς σε ξένους).
Ένα τρίτο κύμα φιλοσοφικών αναζητήσεων του στο διάστημα 2017-18 απέδωσε δύο ακόμη συγγράμματα: “Να περνάμε καλά”, “Για μια θεωρία της συν-πλήρωσης”.
Είναι τοποθετημένος πολιτικά στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και συμμετέχει στις προσπάθειες συγκρότησής του σε κόμμα, στην Ελλάδα.

Page 1 of 5

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.