Συνταξιοδοτηθείς επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης στο ΑΠΘ. Αρχική ειδικότητα μαθηματικός. Εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση, στον χώρο της αναπηρίας και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο. Η ερευνητική και παιδαγωγική του δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε τρεις τομείς: στις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολείο και στη διαχείριση των μεταξύ τους συγκρούσεων, στην ερμηνεία και αντιμετώπιση των δυσκολιών στη σχολική μάθηση και στην εκπαίδευση των μαθητών με νοητική ανεπάρκεια.

Ο Στράτος Τζίτζης είναι από τη Βέροια. Σπούδασε Πολιτική Οικονομία στην ΑΣΟΕΕ και Σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, στην Αθήνα, όπου, έως το 2001, γύρισε 3 ταινίες μικρού μήκους, μία τηλεταινία (“Κεραίες”) και 2 ταινίες μεγάλου μήκους, («Η Αγάπη είναι Ελέφαντας», «Σώσε με»).
Ενδιάμεσα, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα για να εμβαθύνει τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, από όπου προέκυψε το πρώτο του σύγγραμμα «Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες για την Ερμηνεία της Πραγματικότητας» 1992-3.
Το 2004 μετοίκισε στο Βερολίνο, έκανε οικογένεια και επανήλθε στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, γράφοντας τις «Υποθέσεις Γενικής Θεωρίας» 2004-5.
Επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα το 2010 για την τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους «45m2». Στην Αθήνα ανέβασε, επίσης, στο θέατρο Olvio, στη σεζόν 2012-13, το πρώτο θεατρικό του έργο «Καύση», το οποίο γύρισε αργότερα σε ταινία, το καλοκαίρι του 2015.
Η βάση του παρέμεινε το Βερολίνο, όπου μεταξύ 2016-18 έκανε την πέμπτη του μεγάλου μήκους, στα αγγλικά, με τίτλο “Night Out”, και μια μικρού μήκους, στα γερμανικά, το 2019, με τίτλο “Sprich nicht mit Fremden” (Μη μιλάς σε ξένους).
Ένα τρίτο κύμα φιλοσοφικών αναζητήσεων του στο διάστημα 2017-18 απέδωσε δύο ακόμη συγγράμματα: “Να περνάμε καλά”, “Για μια θεωρία της συν-πλήρωσης”.
Είναι τοποθετημένος πολιτικά στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και συμμετέχει στις προσπάθειες συγκρότησής του σε κόμμα, στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα ζει στις Βρυξέλλες από το 2006. Εργάζεται στο γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) όπου παρακολουθεί μεταξύ άλλων θέματα τεχνητής νοημοσύνης, κυκλικής οικονομίας, βιομηχανικής πολιτικής και ανάπτυξης καθώς και το πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Μέλλον της Ευρώπης.
Συντονίζει τις δραστηριότητες Τύπου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων, Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή.
Έχει δουλέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη γενική διεύθυνση καταπολέμησης της διαφθοράς
(OLAF), στην ετήσια έκθεση για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.
Η Κατερίνα σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην υπολογιστική ρευστοδυναμική. Δούλεψε ερευνήτρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB) στο πρόγραμμα Euratom και στον ευρωπαϊκό αντιδραστήρα σύντηξης.
Έχει δημοσιευμένη ερευνητική εργασία σε έγκυρα ερευνητικά περιοδικά. Αρθρογραφεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου και προσφέρει εθελοντική εργασία στο φιλανθρωπικό οργανισμό Γυναίκες της Ευρώπης.

Λογαριασμοί στο twitter Instagram & LinkedIn με όνομα: Katerina Serifi

Γεννήθηκα το 1965 και πέρασα παιδικά χρόνια στη Χούνη Αγρινίου, ορεινό χωριό στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας. Τα πήγαινα καλά με τους αριθμούς και χωρίς βοήθεια πέρασα στο πανεπιστήμιο. Τέλειωσα ηλεκτρολόγος μηχανικός στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ δούλευα σε κυλικεία, ταβέρνες, οικοδομές και χωράφια. Ήμουν μέλος της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ και του Φοιτητικού Συνεταιρισμού. Από το 1992 είμαι ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής της εταιρείας ATELCO με αντικείμενο ηλεκτρομηχανολογικές εφαρμογές βιομηχανικού αυτοματισμού. Εργάζομαι για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργολάβους, δημοτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Με την εταιρεία μου έχουμε εκτελέσει πολλές απαιτητικές εφαρμογές αυτοματισμού σε βιομηχανίες και σε δημόσια έργα. Πολιτικά κινούμαι μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς. Δηλώνω οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά σοσιαλδημοκράτης. Ήμουν στο ΠΟΤΑΜΙ και σήμερα αγωνίζομαι για την Ελλάδα του ΜΕΤΑ…. Ζω στην Πάτρα, είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες.

Αντώνης Μανίκας ( Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Οικονομολόγος )
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου / Ευρυτανίας
Κρίκελλο : Τ.Κ . 36076 , Ευρυτανία

Page 1 of 4

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.