COVID19
Pin It

Στις 21 Φεβρουαρίου η Ευρώπη θα θρηνήσει με τρόμο και αβεβαιότητα τον πρώτο νεκρό στην Ιταλία .Η είδηση με βρήκε στο εργαστήριο μετά από ραντεβού για στολισμό γάμου [επαγγελματικά ασχολούμε με στολισμούς εκδηλώσεων με κομμένα λουλούδια ,γλαστρικά φυτά αλλά και κάθε είδους υλικό].

Από εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η σεζόν στις 10 Μαρτίου με το κλείσιμο των σχολείων επιβεβαιώθηκα . Μέσα στην επόμενη εβδομάδα άρχισε να χτυπά σταδιακά το τηλέφωνο για μεταθέσεις εκδηλώσεων μέσα στο 2020 ή και το 2021 ,αλλά ποτέ για νέο ραντεβού.

 

Το στενάχωρο κλίμα εντάθηκε με εικόνες από την εσωτερική παραγωγή ανθέων αλλά και τη διεθνή με πεταμένα αδιάθετα λουλούδια.Εκεί πια ήξερα ότι τίποτα δεν είναι ίδιο πια.

Οι μέρες περνούσαν και καθημερινά επικοινωνούσα με συνεργάτες και φίλους με catering , κηροπλαστεία , χονδρική υλικών ,παραγωγούς και η μεγάλη πια εικόνα έμοιαζε ακόμα πιο ζοφερή. Όλοι αναρωτιούνταν αν κάποια στιγμή ανοίξουν οι δραστηριότητές μας ,όμως χωρίς τον απαιτούμενο όγκο δουλειάς πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά ?Πώς θα πληρωθούν οι υπάλληλοι που δεν θα έχουν αντικείμενο δουλειάς ?Πώς θα πληρωθούν οι επιταγές παραγγελιών? Αδιέξοδο !

Ένιωθα για μέρες "ακρωτηριασμένη" που κατανοώ ότι ακούγεται υπερβολικό ίσως ,αλλά είναι η αλήθεια για όλους όσους οι τομείς εργασίας μας άλλαξαν χρονιά.

Όμως τι πραγματικά σημαίνει αυτό ? Με πιο τρόπο και πόσοι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην επόμενη χρονιά ? Τέλος τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα έχουν οι δουλειές που θα μας περιμένουν εκεί ?

Το πρόβλημα όμως έχει και συνέχεια αφού η διαβεβαίωση από στόματος Πρωθυπουργού για δεύτερο κύμα της ίωσης από το φθινόπωρο δρα αποτρεπτικά για τους πολίτες που θα επιθυμούσαν να οργανώσουν μια οποιαδήποτε εκδήλωση .Άρα κλείνει ακόμα περισσότερο το χρονικό περιθώριο της σεζόν που μας καλύπτει τον κύριο όγκο δουλειάς για τη χρονιά .

Ειλικρινά με τρομάζει το κενό που δημιουργείται στην πραγματική οικονομία από την αναστολή ή την ελλειμματική δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού και των εκδηλώσεων και τη θα σημαίνει για όλους μας μετά από 10 χρόνια σκληρής λιτότητας, αποδυνάμωσης μέσω της εξοντωτικής φορολόγησης του ιδιωτικού και της επιβολής μνημονίων που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αρέσκονταν να τα εφαρμόζουν σύμφωνα με την ικανοποίηση και προστασία της κομματικής τους πελατείας .


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.