Pin It
Ένα χρόνο η χώρα φυλακισμένη. Δεν φταίει κανείς. Ή μάλλον αυτά που πιθανόν φταίνε είναι τόσο περίπλοκα που δεν είναι της ώρας. Σε μια απλουστευμένη εκδοχή φταίει ο τρόπος που εκτρέφουμε  τα ζώα. Η αέναη περιφρόνησή μας για το περιβάλλον. 
Αντίθετα από την άποψη που διαχέεται, οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα. Όλοι; Όχι. Γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν ξέρουν τι θα πει ατομική ευθύνη. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα κλείνουν τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ, που θα σπέρνουν τις γόπες τους στην αμμουδιά, που στο μποτιλιάρισμα θα καταπατήσουν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Γι’ αυτούς όμως, όχι τώρα αλλά πάντα θα έπρεπε η κατακραυγή να είναι αυτονόητη και ο νόμος αυστηρός. Δεν ήταν ποτέ. 
Στην πλειονότητά τους όμως οι πολίτες άκουσαν την πολιτεία. Την ίδια πολιτεία που τους έλεγε πέρσι που δεν είχαμε μάσκες πως δεν χρειάζονται οι μάσκες και τώρα που έχουμε χρειάζονται. Την ίδια πολιτεία που τους λέει «κρατάτε αποστάσεις» αλλά όχι στα ΜΜΜ. Κατάπιαμε -όχι αμάσητα αλλά κατάπιαμε- τα επικοινωνιακά τρικ,  τα περιοριστικά μέτρα ανάλογα με την ώρα ή τη μέρα, ακούσαμε το ένα διάγγελμα πίσω από το άλλο κι ας μην είχαν τίποτε να μας πουν, χειροκροτήσαμε στα μπαλκόνια μας, στερηθήκαμε τους γονείς και τους φίλους μας. Κάποιοι, και είναι πολλοί, δεν ξέρουν αν τα μαγαζιά τους θα υπάρχουν αύριο, αν θα έχουν φαγητό και στέγη. Αυτή θα είναι μάλλον η επόμενη τραγωδία που θα ζήσουμε.
Και μέσα σε αυτό το χάος ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά όπως η καταψήφιση από βουλευτή της ΝΔ του ψηφίσματος της ΕΕ «ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ» ή ειδήσεις που γίνονται πρωτοσέλιδα, όπως το κάλεσμα της αντιπολίτευσης σε πορείες εν μέσω πανδημίας. Ειδήσεις που δίνονται με τυμπανοκρουσίες, όπως χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρηματίες και όταν πας να τα πάρεις, μαθαίνεις πως το χαμηλό επιτόκιο αγγίζει το 8%. Και αναρωτιέσαι πού φταις και έχεις μια κυβέρνηση που σε υποτιμά με ένα υποκριτικό πατρικό ύφος και βαφτίζει το κρέας ψάρι και μια αντιπολίτευση που σου πετάει κατάμουτρα πως αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς του ιού. Του ιού που παίρνει  ζωές και κλείνει σπίτια. Θα ήτανε για γέλια, αν δεν είμαστε για κλάματα.

google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.