Pin It
Για τις απαράδεκτες χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι «τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα, είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά που προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ευκολία στη σύγχρονη κοινωνία», θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή του στο γεγονός ότι εν έτει 2021 είμαστε όλοι απόλυτα ενήμεροι, αν όχι σύμφωνοι, με το απαράβατο δικαίωμα του κάθε ατόμου ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ελευθερία ως προς τη λήξη ή όχι ενός γάμου.

Η αναχρονιστική και υπερσυντηρητική δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης προσβάλλει κάθε γονέα, κάθε παιδί. Δεν υπάρχουν καλοί straight γονείς και κακοί ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς. Δεν υπάρχουν καλοί έγγαμοι γονείς και κακοί γονείς με ελεύθερη συμβίωση ή κακοί χωρισμένοι που στερούν από το παιδί τους τη φυσική παρουσία και των δυο στον ίδιο χώρο. Υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί γονείς. Τον καλό γονέα δεν τον ξεχωρίζει το φύλο. Η αγάπη είναι που τον κάνει γονιό-πατέρα-μητέρα. Για την Ομάδα Πολιτικής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πολιτικής κίνησης εΜεις οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οικογένειες ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, προς όφελος των παιδιών, χωρίς διακρίσεις που σχετίζονται με το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αρνητικά στερεότυπα.

Από την Ομάδα Πολιτικής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πολιτικής κίνησης εΜεις


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.