Pin It
Η ΖΩΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΚΟΠΑΣΕΙ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜάΣ ΑΝΗΚΕΙ
 
Θέλουμε να τελειώσει αυτή η πανανθρώπινη ταλαιπωρία μια ώρα αρχύτερα; Θέλουμε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις το ταχύτερο δυνατό με ασφάλεια; Θέλουμε να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους τομείς; Να ταξιδέψουμε άφοβα χωρίς περιορισμούς; Αν ναι, τότε η απάντηση είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε το ταχύτερο και να παροτρύνουμε τους διπλανούς μας να κάνουν το ίδιο. 
 
Σε αυτήν την καινούρια πανδημία, που έχει κοστίσει στον πλανήτη πάνω από 3 εκατομμύρια θανάτους και έχει παραλύσει την παγκόσμια οικονομία, η ανθρωπότητα αντέταξε την ανάπτυξη εμβολίων με πρωτοφανή ταχύτητα. Η λογική λέει ότι είναι ο μόνος τρόπος ανάσχεσης της νόσου. Στην Ελλάδα με πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και με πάνω από 300.000 γνωστές λοιμώξεις –ενώ πιθανόν πολλές χιλιάδες ακόμα άτομα ήταν ασυμπτωματικά- πλησιάζουμε να φτάσουμε το συλλογικό επίπεδο ανοσίας που θα μας επιτρέψει την αποτελεσματική επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού. Ήδη διαφαίνονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια. 
 
Η επιδημία αυτή μάς ξαναθυμίζει ότι ο κόσμος είναι αλληλένδετος και ότι ως ανθρωπότητα προχωράμε με επιτυχία μόνο όταν η επιστήμη, η λογική, η αλληλεγγύη και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καθορίζουν τις κινήσεις μας. Ως κάτοικοι του πλανήτη, αυτής της μικρής αλλά τόσο σημαντικής κουκίδας στο σύμπαν, ας είμαστε υπερήφανοι για την επιστήμη, την καρτερία και τη μαχητικότητά μας, που μας επιτρέπουν άλλη μια φορά να ξεπεράσουμε έναν παγκόσμιο κίνδυνο.
 
Η κίνηση πολιτών ΕΜΕΙΣ, με βάση τις αρχές της ορθολογικής και υπεύθυνης προσέγγισης κάθε ζητήματος, θα ήθελε να προτρέψει κάθε συμπολίτη μας να συμπαραταχθεί σε αυτόν τον αγώνα, να εμπιστευθεί τους υπέροχους επιστήμονές μας και να πράξει το καθήκον του εμβολιαζόμενος. Το εμβόλιο είναι μια ασπίδα που, όπως στην ελληνική πολεμική φάλαγγα, προστατεύει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον διπλανό, τον συνάνθρωπο. Είναι κρίμα να θρηνούμε θανάτους, όταν έχουμε τον τρόπο να τους αποτρέψουμε. 
Η κίνηση ΕΜΕΙΣ χαιρετίζει όσες φωνές, μεμονωμένες ή συλλογικές υποστηρίζουν αυτήν την προσέγγιση, που οδηγεί στην ταχύτερη υπέρβαση του προβλήματος και στην επαναφορά στην κανονικότητα. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δυσκολία. Ας κάνουμε μαζί την τελευταία προσπάθεια για τη νίκη και ας μετατρέψουμε αυτήν τη δοκιμασία σε αφορμή για τη συνειδητοποίηση της κοινής μας μοίρας επί της γης. 
ΕΜΕΙΣ 8/5/21

google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.