Pin It
Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ που έπληξε τη χώρα μας. Ένα κόμμα, κάποτε προοδευτικό, το οποίο μεταλλάχτηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας (με αφετηρία το "καπέλωμα" των Αγανακτισμένων) και εξελίχθηκε σε ένα αποκρουστικό εθνολαϊκό υβρίδιο, "καταπίνοντας" τους ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ένα κόμμα (και εν συνεχεία μια κυβέρνηση) που αποθέωσε, αν όχι υποδαύλισε, την τυφλή βία, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενο την απότομη φτωχοποίησή του, διέλυσε την ελληνική οικονομία με την "περήφανη διαπραγμάτευση" και τα capital control, επιχείρησε να ελέγξει τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, προχώρησε στη δολοφονία χαρακτήρα οποιουδήποτε τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του και φυσικά στάθηκε εντελώς ανίκανο να αποτρέψει την τραγωδία στο Μάτι.
 
Το διά ταύτα πάντως είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κάθετη πτώση. Στις ευρωεκλογές συνετρίβη, στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν απλώς κατάφερε να περιορίσει την (νέα) ήττα του και έκτοτε έχει καθηλωθεί σε ένα ποσοστό γύρω στο 20%, αδυνατώντας επιδεικτικά να αποκομίσει κάτι από την φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας πλέον δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Το όποιο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά έχει πέσει στο κενό, κανείς δεν καταλαβαίνει πού ακριβώς κινείται ιδεολογικά το κόμμα της Κουμουνδούρου.
 
Θα έλεγε κανείς πως ουδείς ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς; Όχι ακριβώς. Γιατί ένα μεγάλο κομμάτι τού, πάλαι ποτέ, Μεσαίου Χώρου επιμένει να μάχεται με ανεμόμυλους. Γι΄ αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι κραταιός. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από οτιδήποτε κακό συμβαίνει στη χώρα. Οι αρνητές του κορωνοϊού είναι συριζαίοι. Οι θάνατοι από κορωνοϊό δε μειώνονται, επειδή οι συριζαίοι συνωστίστηκαν στο Εφετείο και την πορεία του Πολυτεχνείου. Το Όρουτς Ρέις κόβει βόλτες στο Αιγαίο λόγω των συριζαίων. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα ως μέσο σύγκρισης: Οι γκαζιές του Μητσοτάκη και της Μαρέβας στην Πάρνηθα δεν έχουν καμία σημασία, γιατί κάποτε ο Τσίπρας έκανε διακοπές σε ένα κότερο. Δεν πειράζει που πεθαίνουν άνθρωποι (από κορωνοϊό ή άλλες ασθένειες) εκτός ΜΕΘ, γιατί κάηκε ο κόσμος στο Μάτι. Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιολόγοι που ακόμα και σήμερα, στην αυγή του 2021, μιλούν ακόμα για "αντιμνημονιακούς", ένα (ο Θεός να το κάνει) "κίνημα" που πέθανε οριστικά με την κωλοτούμπα του Αλέξη, το καλοκαίρι του 2015.
 
Ορισμένοι φυσικά ακολουθούν την τακτική αυτή είτε επειδή ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία είτε επειδή η κυβέρνηση τους έχει "χώσει" κάπου ή τους έχει κόψει χαρτζιλίκι. Υπάρχουν όμως και αρκετοί (κυρίως πρώην αριστεροί ή πασόκοι) που όντως πιστεύουν πως η μόνη απειλή σήμερα έρχεται από τον Πολάκη και τον Καρανίκα.
 
Όχι, "σύντροφοι". Άλλη είναι πλέον η μεγάλη απειλή για τη Δημοκρατία. Η απειλή είναι ο άβουλος ποζεράς νυν πρωθυπουργός. Η απειλή είναι οι ανίκανοι και alt-right υπουργοί του. Η απειλή είναι η αδιανόητη αστυνομική καταστολή με τα ΜΑΤ να κάνουν ντου σε σινεμάδες και σε οικίες. Η απειλή είναι ο χείμαρρος διορισμών χιλιάδων ανάξιων κομματόσκυλων με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Η απειλή είναι η χυδαία εξαγορά των ΜΜΕ με αποτέλεσμα την πιο μονόπλευρη και κατευθυνόμενη "ενημέρωση" εν καιρώ δημοκρατίας στη χώρα.
 

Ο εχθρός σήμερα δεν είναι ο ξεδοντιασμένος ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία. Ο εχθρός σήμερα είναι ο μπλε διάδοχός του, ο οποίος δυστυχώς έχει ήδη αρχίσει να την καταλύει.


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.