Pin It

Είναι πολιτικά ασύμφορο, κοινωνικά αντιπαθές, απορριπτέο από τα εθνικά στερεότυπα.
Είναι το τεράστιο προφανές θέμα/πρόβλημα για το οποίο όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν αναφέρει ή/και κανείς δεν θέλει να συζητήσει.
Είναι … ο ελέφαντας στο δωμάτιο.
Ελέφαντας είναι δεν είναι εύκολο να μη τον βλέπεις, συνέχισε να τον αγνοείς ή να δίνεις ρηχές απαντήσεις … μέχρι να σε πατήσει.
Καμία φορά είναι περισσότεροι μέσα στο δωμάτιο.

Ελέφαντας 01
Παρακολουθήσαμε πριν λίγο καιρό την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο. Σχολιάσαμε αρνητικά που οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκα.
Σε πόσες και ποιες ευρωπαϊκές χώρες η ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης τελείται από θρησκευτικούς ταγούς;
Ελέφαντας 02
Σχολιάσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε που σπατάλησε δημόσιο χρήμα για τα πειράματά του το «χαζό παιδί χαρά γεμάτο» Δήμαρχος.
Ξεχάσαμε όμως να καταγγείλουμε πως το όλο έργο έγινε εσπευσμένα και με αναθέσεις στο πλαίσιο της νομοθεσίας που θεσπίσθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Να το ξαναγράψω γιατί μοιάζει απίστευτο … τον «μεγάλο περίπατο» τον έφτιαξε ο καλός μας Δήμαρχος για να μας προστατεύσει από τον κορωναϊό.
Αυτό που δεν βλέπουμε είναι πως εξαιτίας αυτής της αποτυχίας ακυρώθηκαν πολιτικά όλες οι προσπάθειες των τελευταίων πολλών χρόνων αλλά και του κοντινού μέλλοντος, για την υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο που έχει πραγματική ανάγκη η Αθήνα αλλά και άλλες πολλές πόλεις της Χώρας.
Ελέφαντας 03
Τολμήστε να διαβάσετε το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας … τολμήστε να παρακολουθήσετε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Δεκάξι μήνες μετά θα σας φανούν απόκοσμα όσα θα διαβάσετε, θα ακούσετε, θα θυμηθείτε.
Συνέβησαν πολλά και αναπάντεχα που μας πήγαν πίσω. Να το δεχτώ.
Όμως τώρα, ποιο είναι το σχέδιο;
Δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες να ακούσουν τον Πρωθυπουργό τους να τους εξηγεί όσα η κυβέρνησή του σχεδιάζει για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας;
Δεν το αξίζουμε;
Ας διαλέξει ο ίδιος τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο.

Ελέφαντας 04
Ακόμα βοούν στα αυτιά μας τα μπινελίκια που ακούσαμε και τις απειλές που δεχτήκαμε όσοι υποστηρίξαμε την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και ιδιαίτερα όσοι δεν είχαμε την «προστασία» της τότε κυβέρνησης.
Δεν ήταν ο κος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μόνον, ήταν και η κα Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ που την χαρακτήριζαν προδοτική και έρχονται σήμερα να την στηρίξουν προφασιζόμενοι την συνέχεια του κράτους.
Πλάκα μας κάνετε δεν μπορεί … αν μια συμφωνία είναι προδοτική την ακυρώνεις την άλλη μέρα τα υπόλοιπα είναι νερό στον μύλο αυτών που ασπάζονται και χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς πολιτικών απατεώνων.
Γνωστά όλα αυτά θα μου πείτε αλλά ο ελέφαντας που είναι;
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα σας πω, τον τελευταίο καιρό άλλαξε ρόλους με τη ΝΔ, δεν ψήφισε τη συμφωνία με την Αίγυπτο, κατήγγειλε από τα δεξιά την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής, καλλιεργεί μόνιμα και επιθετικά τα εθνικά μας στερεότυπα, προαναγγέλλει ενδοτισμό της κυβέρνησης στις επικείμενες συνομιλίες με την Τουρκία.
Άκρατος λαϊκισμός με φόντο τα εθνικά θέματα … ό,τι χειρότερο.
Πράγματι εξαιρετικά επιτυχημένη εναλλαγή ρόλων … respect σύντροφοι.
Ελέφαντας 05
Έχει χυθεί αρκετό μελάνι στον σχολιασμό των συμπερασμάτων της πρόσφατης συνόδου κορυφής, ανάψαν τα πληκτρολόγια να μη πω.
Υποκύπτω στον πειρασμό για έναν αδρομερή σχολιασμό.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιτέλους παράγει πραγματική εξωτερική πολιτική.
Τα συμπεράσματα ήταν εύστοχα, δίκαια και παραγωγικά.
Η κυβέρνησή μας δέχτηκε ένα ακόμα αυτογκόλ.
Θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο τα στελέχη της πρόθυμα διαλαλούν στα τηλεπαραθύρια όσα του αρέσει να ακούει ο «έλληνας λαός».
Στην Κύπρο, να το πω κομψά, τα πράγματα ευτυχώς γίνονται πιο δύσκολα για Προεδρικούς διαπραγματευτικούς ακροβατισμούς.
Από την ώρα που πολύ καλά κάναμε και μετατρέψαμε τις Ελληνοτουρκικές διαφορές σε Ευρωπαϊκοτουρκικές διαφορές η εξωτερική μας πολιτική σε αυτό το πεδίο χαράσσεται πλέον από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο … δεν τον βλέπετε τον ελέφαντα;
Συνεχίζεται...

 (Πρώτη δημοσίευση : Μεταρρύθμιση 6/10/20)

 

 


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.