Pin It

Κερατσίνι, Σεπτέμβριος 2013
Το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφονεί τον 34χρονο καλλιτέχνη της ραπ Παύλο Φύσσα που είχε αναπτύξει και αντιφασιστική δράση. Ο δράστης συλλαμβάνεται.

Νέο Ηράκλειο, Νοέμβριος 2013
Άγνωστοι δολοφονούν δύο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, τον 22χρονο Μανώλη Καπελώνη και τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη. Οι δράστες διαφεύγουν.
Καισαριανή, Νοέμβριος 2013
Οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» με προκήρυξή τους, αναλαμβάνουν την ευθύνη επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, την χαρακτηρίζουν ως ένοπλη απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αθήνα, Δεκέμβριος 2013
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα δηλώνει πως ο γιός του δεν ανήκε ποτέ πουθενά πολιτικά και καταγγέλλει την πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας του.
Αθήνα, Οκτώβριος 2014
Οι γονείς του δολοφονημένου Μάνου Καπελώνη προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ζητούν να σταματήσει η Χρυσή Αυγή να καπηλεύεται την μνήμη, το όνομα και την εικόνα του παιδιού της.
Αθήνα, Μάϊος 2014
Ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του δολοφονημένου Γιώργου, εκλέγεται ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή.
Αθήνα, στα χρόνια μετά
Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, αγωνίζεται στις δικαστικές αίθουσες για την τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού της.
Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την μνήμη, το όνομα και την εικόνα των δολοφονημένων νεαρών μελών της.
Οι γονείς του δολοφονημένου Μανώλη Καπελώνη συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα για να απαγορευθεί στη Χρυσή Αυγή να καπηλεύεται τη μνήμη του παιδιού τους. Οι δικαστές, φοβούμενοι ίσως την τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής, επικαλούνται νομικό κενό.
Ο Παύλος Φύσσας γίνεται σύμβολο κατά του φασισμού, τοποθετείται άγαλμα στη θέση που δολοφονήθηκε, δρόμοι παίρνουν το όνομά του.
Η Χρυσή Αυγή αποδυναμώνεται εκλογικά και στις εκλογές του 2019 μένει εκτός
Οι δολοφόνοι του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη παραμένουν ασύλληπτοι.
Αθήνα, Οκτώβριος 2020
Με απόφαση του δικαστηρίου ο Γιώργος Ρουπακιάς και 15 ακόμη στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίνονται ένοχοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση.
Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται δεκτή με χαρά από το πλήθος των συγκεντρωμένων έξω από το δικαστικό μέγαρο.
Την εικόνα της αυθόρμητης και απολύτως κατανοητής συγκέντρωσης των πολιτών αμαυρώνει η απρόσκλητη συμμετοχή κεντρικών προσώπων της πολιτικής σκηνής και οι άστοχες δηλώσεις τους.
Αποκορύφωμα αυτής της αντιθεσμικής συμπεριφοράς η δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας από το πρωθυπουργικό γραφείο, « … η Δημοκρατία νίκησε!».
Αθήνα, μία μέρα μετά
Ο Κώστας Καπελώνης, πατέρας του δολοφονημένου Μάνου, μας στέλνει ανοιχτή επιστολή και γράφει:
«Με την έκδοση της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή μια χαρμολύπη με διακατέχει. Νιώθω ικανοποίηση και χαίρομαι για την απόφαση αλλά και λυπάμαι ταυτόχρονα γιατί η ίδια δικαιοσύνη υπήρξε δειλή, φοβική, αναποτελεσματική, εν τέλει άδικη, χωρίς καμία ευαισθησία στο δικαστικό αγώνα που η οικογένειά μου, μόνη της, διεξάγει απέναντι στη Χρυσή Αυγή και όλον τον ακροδεξιό χώρο, 7 χρόνια τώρα, με στόχο να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματος του πολυαγαπημένου μου παιδιού ……………
Δηλαδή εγώ, ο απλός δικαστής, θα σταματήσω τη Χρυσή Αυγή;
Εγώ θα σταματήσω τη Χρυσή Αυγή από την εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματος ενός νεκρού;
Πόση διαφορά με την χθεσινή απόφαση!
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της δικαιοσύνης.
Και η πολιτική δια των πολιτικών; … προσπαθώντας να αποτρέψω τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, κατέθεσα πρόσφατα στον υπουργό προστασίας του πολίτη κο Χρυσοχοϊδη αιτιολογική έκθεση και τροπολογία, με στόχο την αποφυγή της όποιας εκμετάλλευσης του όποιου νεκρού θύματος τρομοκρατικής επίθεσης σε αντίθεση με την θέση της οικογένειας του …»
Η Δημοκρατία νίκησε;


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.