Pin It

Ο καλύτερος τρόπος για να μην ακούγεται η αντίθετη άποψη είναι να απαξιώνεται αυτός που την εκφράζει. Ένα ακόμα κοινό της σημερινής κυβέρνησης με την αμέσως προηγούμενη. Εδώ που τα λέμε, ίσως θα ήταν καλύτερο να μετράμε τις διαφορές.

Στην πραγματικότητα Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι οι δύο όψεις του ίδιου υποτιμημένου νομίσματος.

“Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από μερίδα κατοίκων της Καρδίτσας έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην λαβωμένη από τον “Ιανό” θεσσαλική πόλη”. Μια είδηση που δεν πολυακούσαμε και πολυδιαβάσαμε στα αργυρώνητα ΜΜΕ τα οποία συνεχίζουν με θρησκευτική ευλάβεια να λιβανίζουν τον Μωυσή/ Ηρακλή/ Μαραντόνα (σ.σ. όλα αυτά τα ονόματα έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για να τον χαρακτηρίσουν) πρωθυπουργό μας.

 


Δεν θα σταθώ τόσο στο γεγονός. Το να αποδοκιμάζεται ο ηγέτης μιας χώρας μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή είναι κάτι συνηθισμένο και απολύτως κατανοητό από τη στιγμή που κάποιοι συνάνθρωποί μας χάνουν τα πάντα μέσα σε λίγες στιγμές. Δεν θα σχολιάσω επίσης την (αν)επάρκεια του κρατικού μηχανισμού καθώς δεν είμαι ειδικός στο αντικείμενο.


Το θέμα μου είναι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι σε εκείνους που αποδοκίμασαν τον Μητσοτάκη. To γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Εδώ και ενάμιση χρόνια για όλα φταίει ο Τσίπρας και η παλιοπαρέα του. Άλλωστε, μετά από κάθε “πατάτα” που διαπράττει η κυβέρνηση ακολουθούν αμέσως ατάκες “Ναι αλλά ο Πολάκης κάπνιζε”.

Όπως ακριβώς συνέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι και με την Νέα Δημοκρατία “Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι”.

Η διαφορά όμως είναι πως αυτή τη φορά ο Πέτσας μίλησε και για “αρνητές της μάσκας”. Οι Καρδιτσιώτες δηλαδή δεν διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα σπίτια τους έγιναν ενυδρία αλλά γιατί απλώς δεν θέλουν να φοράνε μάσκες που έχουν μέσα τσιπάκια. Μάλιστα όλη αυτή η σπέκουλα για τους “αρνητές” δεν περιορίστηκε μόνο στα συμβάντα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας. Αντίστοιχη κυβερνητική προπαγάνδα, πάντα μέσω των ΜΜΕ (κυρίως των διδικτυακών αφού τα τηλεοπτικά κανάλια κάποια στιγμή άλλαξαν ρότα), συναντάμε και στο θέμα των καταλήψεων όπου, και εκεί, οι μαθητές των 200 και πλέον σχολείων που κατέβασαν ρολά είναι άπαντες “αρνητές της μάσκας”. Δηλαδή ψεκασμένοι, φλατέρθερς και εχθροί της “Αριστείας”. Δεν έλειψαν μάλιστα και φωνές “αγανακτισμένων πολιτών” που απαιτούν παρέμβαση των ΜΑΤ και/ ή συλλήψεις των γονέων. Στην πραγματικότητα βέβαια οι μαθητές ζητούν λιγότερα άτομα ανά τμήμα και προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά δε βαριέσαι...


Tέλος, “αρνητής μάσκας” χαρακτηρίζεται τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τα γνωστά μπλε παπαγαλάκια των σόσιαλ μίντια οποιοσδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα θεσπέσια μέτρα που επιβάλει η Υπέροχη Κυβέρνησή μας εναντίον του κορωνοϊού. Όποιος πιστεύει πως ο ιός μεταδίδεται και πριν τις 12 που κλείνουν τα μπαρ, όποιος θα ήθελε να δει τα θέατρα ανοιχτά, έστω και με περιορισμούς, όποιος θεωρεί πως ένα νέο λοκντάουν θα βάλει ταφόπλακα στην Ελλάδα όπως την ξέραμε.
Από τις πρώτες ώρες της 8ης Αυγούστου του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε πως έχει αλλεργία στην αντίθετη άποψη.

Και ο καλύτερος τρόπος για να μην ακούγεται η αντίθετη άποψη είναι να απαξιώνεται αυτός που την εκφράζει. Ένα ακόμα κοινό της σημερινής κυβέρνησης με την αμέσως προηγούμενη. Εδώ που τα λέμε, ίσως θα ήταν καλύτερο να μετράμε τις διαφορές.
Γιατί στην πραγματικότητα Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι οι δύο όψεις του ίδιου υποτιμημένου νομίσματος.


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.